çorlu pilates

Cadillac Faydaları

Cadillac Faydaları

Cadillac Faydaları

1. Duruş bozukluklarını düzeltir

Aletli pilatesin en önemli faydalarından birisi duruş bozukluklarını düzelterek kişinin daha dik bir omurga yapısına sahip olması ve postürünün daha iyi hale gelmesi. Düzenli bir şekilde yapılan aletli pilates kişiye daha düzgün bir vücut formu kazandırıyor.

2. Nefes tekniklerini geliştirir

Aletli pilatesin diğer bir faydası ise nefes tekniklerini geliştirmesi. Doğru nefes alma yolu ile yapılan hareketler diyafram nefesi almayı alışkanlık haline getirmenizi sağlar. Böylece aletli pilates egzersizleri ile birlikte daha iyi nefes almayı öğrenerek vücudunuza daha fazla oksijen girmesini de sağlayabilirsiniz.

3. Karın kasları forma girer

Aletli pilates egzersizleri ile birlikte çok daha sıkı karın kaslarına sahip olmak mümkün. Yapılan direnç egzersizleri karın bölgesini yoğun bir şekilde çalıştırır ve daha formda karın kaslarına sahip olmanıza yardımcı olur.

4. Ağrıları azaltır

Aletli pilates kas güçsüzlükleri sonucu ortaya çıkan sırt, bel ve boyun ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Bu bölgelerde bulunan kasları çalıştıran pilates kasları canlandırarak onlara esneklik katar ve güçsüzlükten kaynaklanan ağrıların önüne geçer.

5. Esneklik kazandırır

Aletli pilatesin en büyük faydalarından biri de kişiye esneklik kazandırması. Aletli pilates ile birlikte çok daha esnek ve uzun bir kas yapısına sahip olmak mümkün.

6. Denge sağlar

Aletli pilatesin amaçlarından biri de yapılan hareketlerin vücudun kas dengesini sağlaması. Denge hareketleri ile birlikte kaslar çok daha şekilli bir yapıya bürünür ve kişi sağlıklı bir iskelet sistemine sahip olur.