çorlu pilates

Cadillac Pilates Nedir

Cadillac Pilates Nedir

Cadillac Pilates Nedir

Bugün cadillac ile yapılan egzersizler komplike oluşlarından ve doğru yapılması için profesyonel bir eğitmen tarafından yaptırılması gerektiğinden dolayı, Pilates stüdyolarında daha çok birebir Pilates eğitimlerinde kullanılmaktadır.

Cadillac yaklaşik 80 farklı egzersiz yapabileceğiniz, özellikle core bölgesindeki kaslar olmak üzere vücuttaki her kası çalistiran, tüm kasları uzatarak omurga esnekliğini arttıran, omuz ve sırtı güçlendirip şekillendiren ve vücuttaki gerginliği alan harika bir pilates aleti. Mat üzerinde yapılan egzersizlerin cadillac`a bağlı yay ve barların eklenmesi ile daha zor hale gelmesi, egzersizlerden alınan sonuçları da daha etkili kılıyor. Yatılarak yapılan egzersizlere ek olarak kol ve bacakların yaylara tutunarak ya da asılarak yapıldığı egzersizler tüm el ve ayak bileklerini, üst ve alt vücut kaslarını etkili bir şekilde güçlendirip çalistiriyor.

Cadillac ile yapılan egzersizler reformer egzersizlerinden çok daha çesitli ve zorlu olmasından dolayı bugün klinik pilates merkezlerinde fizik tedavi süreçlerinin bir parçası olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Ek olarak, cadillac`a bağlı yaylar ile yapılan bacak egzersizleri de diz arkası kirişleri güçlendirmek için koşucular tarafından uygulanmaktadır.