çorlu pilates

Çocuk Pilatesinin Faydaları

Çocuk Pilatesinin Faydaları

Çocuk Pilatesinin Faydaları

Kas ve iskelet sistemi güçlenir: Küçük yaştan itibaren hareket etmenin ilerleyen yaşlarda sağlıklı ve güçlü bir kas – iskelet yapısı oluşturmada etkili, önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar; ebeveynlere çocuklarıyla birlikte kısa yürüyüşler, basit egzersizler, pilates yoga gibi esneklik kazandıran programlardan yararlanmayı öneriyor. Çocukluk döneminde başlanan pilates, çocuğun ideal bir vücut yapısına kavuşmasını sağlar.

Bedenlerini doğru kullanmayı öğrenirler: Sürekli bilgisayar – Telefon gibi teknolojik cihazlar karşısında oturan çocuklarda sıklıkla bedensel rahatsızlıklar görülür, ilerisi için zemin hazırlar. Öte yandan ders çalışırken, ders dinlerken tercih edilen oturma pozisyonu çoğunlukla yanlış olduğundan çocukların verimini düşürür. Gelişme çağındaki çocukların büyüme evresindeki hareketlerini kontrol edip, bedenlerini doğru kullanabilmesi için egzersiz yapmak farkındalık yaratıyor.

Ruhsal gelişimlerini destekler: Beden sağlığının yerinde olması ruh sağlığının da yerinde olmasını sağlar. Uzmanlar huzurlu bir gelişim çağı için sağlıklı beden vurgusu yapıyor. Küçük yaşta başlanan pilates çocukların özgüvenli büyümesini sağlar, ergenlik dönemlerini büyük oranda sorunsuz yaşamalarına zemin hazırlar.

Pelvis kaslarını çalıştırır, geliştirir: Kuyruk sokumunda uzun süreli oturuşlar neticesinde sıklıkla ağrılar meydana gelir. Pilateste kuyruk kemiğine yönelik gerçekleştirilen egzersizler Pelvis kaslarını rahatlatır, diyaframı güçlendirir. Pelvis kaslarını rahatlatmak okul çağına geldiği halde altını ıslatma problemi olan çocuklar için özellikle öneriliyor.