çorlu pilates

Pilates Nedir?

Pilates Nedir?

Pilates Nedir?

Pilates Nedir?
Pilates, Joseph Hubert Pilates tarafından geliştirilmiş bir egzersiz sistemidir. Aslında bir rehabilitasyon hizmeti olan pilates, günümüzde yalnızca sakatlıkların tedavisinde değil; fit bir vücuda sahip olmak, ileri yaşlarını sağlıklı yaşamak,özellikle ağırlık merkezimizi (Core bölgesi), denge ve koordinasyonumuzu kuvvetlendirerek stresi azalttığı kanıtlanmıştır.
vücudunu şekillendirmek ve kas kütlesini artırmak isteyen bireylere en kısa sürede cevap veren bir egzersiz sistemi halini almıştır.

İnsan bedenine sağladığı sayısız yarar ile pilates, asrın sporu olarak değerlendirilebilir. Pilates tüm bu yararlarının yanı sıra, vücudun duruşunu düzenlemesi sebebiyle de insanlar tarafından ilgi görmektedir. İnsanların günlük yaşam alışkanlıklarının sebep olduğu duruş bozuklukları, zamanla çeşitli ağrılara ve ciddi sakatlıklara sebebiyet verebilmektedir. Kilo kontrolünde de yardımcı olan bu egzersiz programı sizlere bölgesel yağlanma ve selülit problemlerinin de çözüme ulaşmanızda yardımcı olur.İşte pilates, prensipleri ile kişinin omurgasını sağlıklı ve doğal konumuna getirerek kişinin duruşunu düzenlemeyi amaçlar.