çorlu pilates

Pilatesin Tarihi

Pilatesin Tarihi

Pilatesin Tarihi

1926 yılında Joseph ve Clara Pilates New York’ta ilk Pilates stüdyosunu kurar. New York’un çeşitli kesimlerinden insanlar elit tabaka, sirk çalışanları, jimnastikçiler ve dansçılar stüdyoya gelmeye başlar. Özellikle dans topluluğu, yaptığı işin gerçek değerini anlayan ve Joseph Pilates’in insan vücudu işleyişi ile ilgili içsel ve derin bilginin farkına varan George Balanchine, Ted Shawn, Martha Graham gibi öncüler ve diğer birçok az bilinen dansçılar stüdyoyu uğrak yeri haline getirirler. Onlar bu yöntemin vücutlarına gerek rehabilitasyon gerek performanslarını artırmak için olsun neler yapabileceğinin farkına varırlar.

Kariyeri boyunca Joseph Pilates, icat ettiği çeşitli cihazlarda 600’ün üzerinde egzersiz geliştirir. Cihazları ve egzersizleri geliştirirken, iyi bir sağlığa ulaşmak için “bütün”ü çalıştırmak gerektiği rehber felsefesi olur.

Pilates cihazları, çeşitli pozisyonlar ve hareketlerle tüm vücudu forma sokmak ve nihayette vücut hizalamasını ve dengeyi iyileştirme amacıyla tasarlanır. Cihaz repertuarı Temel seviyeden Master seviyeye kadar çeşitli parçalardan oluşur.

Progresif direnç oluşturan yaylar ve kasnaklar kullanılarak cihazlar, fonksiyonel kas hareketini simüle eden kas kasılmaları (eksantrik ve konsantrik kasılmalar) üretiminde yardımcı olur. Aynı zamanda stabilize eden kas grupları doğru pozisyon almayı ve hizalamayı korumak için izometrik çalışmaya teşvik edilir.

Joseph Pilates’in Kontroloji olarak adlandırdığı yöntemini sadece bir egzersizler silsilesinden ziyade, bir yaşam biçimi ve bütünsel bir sağlık için bir yol olarak gördüğünü söylemek önemlidir.  Sadece fiziksel bir zindelik rejimi değil, daha fazlasıyla bütünsel bir yaklaşım ve yaşam boyu bir süreçtir Pilates.