çorlu pilates

Pilateste Dikkat Edilmesi Şeyler

Pilateste Dikkat Edilmesi Şeyler

Pilateste Dikkat Edilmesi Şeyler

Eğer bir sağlık sorununuz varsa pilates derslerine başlamadan önce doktor kontrolünden geçmelisiniz.

Hiç pilates yapmadıysanız öncesinde bir fitness programına katılmanız kesinlikle daha faydalı olacaktır.

Pilatese mutlaka bir eğitmen gözetiminde başlamalısınız. Temel eğitimi aldıktan sonra evde de yapabilirsiniz.

Pilates eğitiminde uzman bir spor salonu seçmelisiniz. Vücut analiziniz yapılmalı, kaslarınızın ne durumda olduğu önceden belirlenmeli. Eğitmeninizin seçiminde titiz olmalı, sertifikalarını sormalısınız.

Doğru nefes alıp vermek pilatesin temeli. Hareketleri sorunsuz yapmak, kasları aktif hale geçirmek, vücudu rahatlatmak, dayanıklılığınızı ve kan dolaşımını artırmak için bu bir zorunluluk. Zaten pilates hareketlerini nefes alma tekniği yönlendiriyor.

Bazı temel hareketlerde zorlanabilir ve acı hissedebilirsiniz; böyle bir durum oluştuğunda ara vermeli veya durmalısınız.

Tüm hareketleri karnınızı içinize çekerek yapmalısınız. Karnı içeri çekmek, pilates hareketlerinin daha kolay yapılmasını ve dengede kalmanızı sağlıyor. 

Pilateste bazı hareketler size gereksiz gibi gelebilir ama bunlar bile hiç çalışmayan bir kasınızı harekete geçirir. Pilateste detaylar ve hareketlerin akıcılığı önemlidir. Bu nedenle tüm hareketleri ciddiyetle takip etmelisiniz.

Kas kitlenizde kayıp olmaması için pilates yapacağınız günler protein ve karbonhidrat almaya özen göstermeli, yeterince sıvı tüketmelisiniz. Pilatesi aç veya tokken yapmamalı, derse başlamadan 1 veya 1 buçuk saat önce yemeyi bırakmalısınız. 

Hareketlerinizin kısıtlanmaması ve kaslarınızın takibi için pilatesi spor taytı ve çorapla yapmalısınız.